Onorarii
Onorariile percepute se vor stabili de comun acord, urmând a fi aratate în contractul de asistență juridica. În vederea soluționaării dosarului, pot lua naștere și alte cheltuieli cum ar fi: necesitatea traducerii documentației, plata unor taxe, costuri aferente unor deplasari, etc., toate acestea vor fi agreate încă de la început cu clientul și vor fi percepute separat ca și cheltuieli conexe/aferente serviciilor juridice.
Scopul nostru este de a minimaliza în permanență aceste costuri, asigurandu-vă totodata de prestarea unor servicii juridice de înaltă calitate.
La stabilirea onorariilor se vor avea in vedere următoarele elemente:
Pentru persoane fizice
complexitatea sau durata litigiului/cauzei supuse analizei;
timpul efectiv de lucru și complexitatea studiilor juridice pe care le implică executarea mandatului primit sau activității solicitate de client;
natura cazului;
Pentru persoane juridice
Stabilirea onorariilor se va face luând în considerație, pe lângă elementele de mai sus, posibilitatea de a dezvolta o colaborarea cu dumneavoastră, de a o permanentiza sau de a avansa de la servicii juridice curente, la colaborări de mare complexitate și/sau durată.
Tipuri de onorarii
Onorariile orare: se aplică spețelor care pot fi cuantificate ca intindere și timp.
Onorarii fixe (forfetare): se percep clienților care doresc realizarea unui proiect unic, dificil de cuantificat ca durată și complexitate.
Onorarii de succes: prin care părțile convin asupra unui onorariu care să îndeplinească condiția proportionalității în raport de natura și complexitatea cauzei în care se acordă asistența juridică, la care se adaugă onorariul de succes cu titlu complementar raportat la atingerea de către avocat a unui anumit rezultat. Acest onorariu de succes va fi stabilit ca o sumă fixa, achitarea lui putându-se face și eșalonat.
Onorarii formate din combinarea criteriilor de mai sus
Onorariu de tip abonament: constituie o forma de colaborare profitabilă ambelor parți, permițând o planificare a cheltuielilor clientului și creând premisele unei relații de adevarat parteneriat între client și cabinet.
Un avocat în care poți avea încredere!
Confidențialitatea și secretul profesional sunt principalele obligații ale unui avocat față de clientul său.
"Obligația de confidențialitate a avocatului servește interesul administrării justiției, precum și interesul clientului. Prin urmare, are dreptul la o protecție specială de către stat." Art. 2.3.1 din Codul de conduită pentru avocații europeni